Corona-aanbod

Kun je het woord corona niet meer horen? En wil je tegelijkertijd steeds op de hoogte blijven van wat er speelt? Wat de laatste cijfers zijn, welke nieuwe maatregelen van kracht worden? Corona heeft ons en de rest van de wereld in zijn greep. In een onwaarschijnlijk hoog tempo is er heel veel veranderd. Allerlei dingen waarvan we dachten dat ze normaal waren en zo zouden blijven. We dachten dat we zelf konden bepalen hoe ons leven eruit zou zien en nu blijkt dat voor een flink deel niet meer zo te zijn.

"Ik voel me de hele dag onrustig en op mijn hoede voor wat er nu weer voor nieuws komt."

Herken je dit?

  • Je vertrouwde omgeving is niet meer zo vertrouwd. Je werkt thuis in plaats van op kantoor. Je kinderen zijn niet naar school en zijn de hele dag om je heen. Of je kinderen wonen niet meer bij je en kunnen ineens ook helemaal niet meer langs komen.
  • Je probeert je af te sluiten voor alle nieuwsberichten, maar af en toe komt er toch een echt binnen.
  • Bestel je je boodschappen of ga je naar de supermarkt, ga je wel of niet wandelen in het bos, mag je kind wel of niet met een vriendje buiten spelen? De hele dag door moet je keuzes maken en je hebt niet genoeg informatie om te weten of je het juiste kiest. En dat maakt je onzeker.
  • Hoe lang heb je nog werk? Hoe ziet je financiële toekomst eruit? En wat kun je nu doen om je voor te bereiden? Dit kan je grote zorgen geven.

Als je tot de hoog-risicogroepen behoort, komen daar nog veel extra zorgen bij.

  • Stel dat je onverwachts naar het ziekenhuis moet voor een behandeling van je chronische ziekte, is er dan wel tijd voor jou? En heb je dan niet extra kans om besmet te worden?
  • Zijn je medicijnen wel leverbaar, nu en in de komende maanden?
  • Hoe moet je je dagelijkse activiteiten regelen als je mantelzorgers niet meer langs kunnen komen?

En je hebt geen idee hoe lang dit gaat duren.

Sprint of marathon?

Door de snelheid van de veranderingen hebben we 'sprintjes' getrokken om ons aan te passen. Maar nu gaat het er steeds meer naar uitzien dat het eerder een marathon is dan een sprint. En dan een waarin je af en toe tussendoor ook nog een sprint moet trekken. Dat vraagt om een heel goede conditie, emotioneel en mentaal. Om die op te bouwen en vast te houden kan iedereen hulp gebruiken. 

Hulp

Heb je er behoefte aan om je gedachten op een rij te krijgen? Wil je duidelijk krijgen wat je nu precies voelt en wat je daarmee wilt? Wil je je ongerustheid een keer uitspreken, maar wil je daar je naasten niet mee belasten? Maak dan een afspraak voor een gratis sessie van een half uur. Ik kan je helpen om je balans (terug) te vinden en te behouden en dat kan helemaal online.

Mocht je vaker zo'n gesprek willen, dan kun je daarna een losse sessie boeken tegen een gereduceerd tarief van €50 voor een uur. Omdat we elkaar moeten ondersteunen in deze tijd.