Leven zonder ruzie en gedoe, kan dat echt?

Zoveel billen gewassen….

Mán man man, kunnen die kinderen van je nou zelf niet een keertje achter hun kont opruimen? Even een borstel door de wc halen? Je loopt op je werk al de hele dag je benen uit je lijf en je hebt vandaag al zoveel patiënten gewassen, je kunt geen billen meer zien. Even een vrije dage zit er ook niet in met al die zieke collega’s, dus doorhollen maar.

Vrije tijd, wat is dat?

Trouwens, als je niet aan het werk bent, noemen ze dat vrije tijd. Pffff, dat is iets van lang geleden. Echt vrije tijd, je weet nauwelijks nog hoe dat voelt. Thuis zorg je voor je huishouden, natuurlijk: iemand moet het doen. Maar moet echt iedereen z’n kleren overal laten vallen waar die ze uittrekt? Ben jij nou echt de enige die die haren in dat doucheputje ziet? Honderd keer kun je het tegen ze zeggen, maar doen, ho maar. Een grote mond kun je krijgen. Nou, dan hebben ze aan jou een kwaaie. Jammer alleen dat er weer ruzie is.

En ook nog even naar de buurman
En waar je vroeger daarna ging zitten, ga je nu toch maar even langs bij de buurman. Hij zwaaide zo hoopvol naar je en je weet dat hij al de hele dag alleen zit. Je neemt mee wat je nog over hebt van de maaltijd, dan heeft hij ook iets lekkers en gezonds. Maar dan kun je natuurlijk niet direct weghollen. En als je er dan toch bent, dan was je gelijk even af wat er staat en regel je z’n medicijnen waar hij niks van snapt. Doodmoe rol je je bed in.

Als mensen nou blij waren dat je iets voor ze doet

In het weekend sliep je vroeger uit en verveelde je je af en toe. Nu ga je van je ouders naar je schoonouders omdat er overal iets moet gebeuren dat ze zelf niet goed meer kunnen. Hoezo vrije tijd? En als het dan overal gezellig was... Maar ook dat is het eerlijk gezegd vaak niet. Je probeert echt rustig uit te leggen wat ze anders moeten doen, maar kennelijk is het toch te moeilijk. Dus tegen de tijd dat je weggaat is de stemming behoorlijk onder nul.

Van de ene irritatie in de andere ruzie

Het lijkt wel of je van de ene irritatie in de andere ruzie rolt. Terwijl je het alleen maar goed bedoelt en het voor iedereen goed wil regelen. Als je man dan zegt: ’heb je nou ook nog ruzie gemaakt met de kassière? Hoe krijg je het voor elkaar?’ , dan word je nog boos op hem ook.

Voor jou is het meer de vraag: ‘hoe kom ik ervan af, van al die irritaties en die ruzies? Hoe word ik weer mezelf? Hoe kan ik weer gewoon ergens om lachen als iets een beetje tegen zit?’

Eerste stap: download mijn e-book

De eerste stap is dat je nu mijn e-book downloadt: Leven zonder ruzie en gedoe. Dat kun je gratis en voor niks in je mailbox ontvangen via deze link. Daarin vind je drie praktische tips die je direct kunt gebruiken om uit de boosheid en ruzie te stappen en je weer jezelf te voelen.