Coachaanbod

Herken je dit?

֍  Jij was altijd degene die als eerste je mouwen opstroopte, degene op wie iedereen kon bouwen. Meestal zag jij al eerder wat er nodig was dan dat de ander het door had. En toen kwam die chronische rotziekte en hield alles op. Als je er aan denkt hoe je zelf hier op de bank niks zit te doen, terwijl anderen je nodig hebben, voel je je verschrikkelijk.

֍ Moe, moe, aldoor maar moe. Je lichaam voelt niet meer zoals het altijd voelde. Soms is de kleinste inspanning al te veel en kun je de rest van de tijd alleen maar liggen. Onvoorspelbaar en onbetrouwbaar. En nutteloos, dat is hoe het voelt. 


֍ Over de toekomst wil je liever niet denken, maar dat doe je natuurlijk vaak toch. Hoe moet het verder? Met jou. Én met de mensen om je heen die je niet meer kunt ondersteunen. Soms voel je paniek omhoog schieten.

֍  Het ergste is nog dat anderen jou nu moeten helpen. Er komt zo weinig uit je handen… Het is vreselijk dat anderen boodschappen voor je doen, soms voor je schoonmaken. En dat er nu een ander naar je moeder gaat om haar te helpen die haar niet goed kent, niet zo goed als jij. Dat gaat natuurlijk fout.

Hoe zou het voor je zijn als:

֍ anderen weer ‘s iets aan je hebben! Als je merkt dat je dingen doet die hen helpen. Dat ze weer op je kunnen vertrouwen.   

֍  je lijf weer een beetje gewoon zou doen, zodat je je veilig en zeker kunt voelen.

֍  je weer een waardevolle toekomst voor jezelf ziet.

֍  je maximaal voor jezelf kunt zorgen en je zelf kunt bepalen wat je doet, zelf bepaalt wat je doet in plaats van dat alles je overkomt.

Dat is mogelijk als je kiest voor een coachtraject met mij. In dit traject van 12 weken voeren we 8 coachgesprekken van een uur. Je gaat ontdekken dat je keuzemogelijkheden hebt waar je ze niet meer zag. Je gaat ervaren wat de nieuwe ‘gebruiksaanwijzing’ van je eigen lichaam in deze nieuwe staat is. Je ontdekt hoe jij ook nu weer anderen kunt ondersteunen.

Aan het eind van dit traject:

֍  Heb je nieuwe manieren gevonden om anderen te ondersteunen. Daar help je weer mensen mee. Het is niet hetzelfde dat je altijd deed, maar je bent wel van betekenis voor de ander.

֍  Ken je je lichaam weer. Je merkt de signalen op die het je geeft en je doet wat je lijf nodig heeft. Zo hou je meer energie over. En zo kun je er ook weer voor anderen zijn.

֍  Kun je aan de toekomst denken en plannen maken. Omdat je weet hoe je anderen tot steun kunt zijn, ook met die chronische ziekte.  

֍  Maak je weer je eigen keuzes, maar veel bewuster dan vroeger. Je doet nu dingen die goed zijn voor jou. Op die manier kun je er ook op een gezondere manier zijn voor anderen. Je hebt steeds meer controle over je leven.

Veelgestelde vragen

Wat maakt medische coaching anders dan bijv. life coaching?

Medische coaching is volledig gericht op mensen die ziek zijn geworden en door willen met hun leven, ondanks en met die ziekte. Ik ondersteun je bij het verwerken van verdriet, bij afscheid nemen van wat je niet meer kunt, bij omgaan met pijn als je die hebt. Daarnaast help ik je met vooruit kijken en ontdekken wat je nog allemaal wilt en gaan we manieren vinden om dat voor elkaar te krijgen.

Medische coaching blijkt ook goed te werken bij mantelzorgers die dreigen om te vallen doordat ze alleen nog maar zorgen voor de ander.

 

Wat als ik niet naar jou toe kan komen?

Vaak vinden coachgesprekken plaats in mijn praktijk aan huis in Ypenburg bij Den Haag. Als dat voor jou niet mogelijk is, dan spreken we online af. Ik heb al veel mensen online gecoacht en zij en ik hebben daar heel goede ervaringen mee.

 

Hoeveel tijd kost het programma mij?

In die 12 weken hebben we in het begin wekelijks een gesprek van ongeveer een uur. Tegen het einde van het programma wordt dat twee- of driewekelijks. Tussen de gesprekken door werk je aan opdrachten die we samen bedenken en die je verder helpen. Die kunnen 1 tot 2 uur per week in beslag nemen.

 

Wordt deze coaching vergoed door verzekeraars?

Nee, dat is helaas nog niet zo. Wat wel vaak mogelijk is, is dat je werkgever gedeeltelijk of helemaal medische coaching vergoedt. Omdat het ook in haar belang is dat je weer op de been komt. Ook als dat niet (precies) in het werk is dat je deed voordat je ziek werd.

Dit zeggen anderen:

Werner:

Ik heb t gehele traject ervaren als prettig . Gesprekken op niveau ontsprongen uit wederzijds respect en inzet. Suzan maakt vele aantekeningen en weet op een professionele manier het traject optimaal te bewaken. Indien de reguliere zorg je vertrouwen heeft geschaad dan ben je bij Suzan als coach aan het juiste adres. Echt een aanrader.


Imelda:

Ik vind het een prettige samenwerking met jou. Je luistert heel goed wat er speelt en speelt ook zo op de situatie in. De doelen zijn realistisch die wij hebben opgesteld. Jouw begeleiding was persoonlijk, maar ook zakelijk en dit gaf mij vertrouwen in jou als persoon.


Gerda:

Je bent een lieve, warme, hartelijke vrouw die goed kan luisteren en al na een paar gesprekken weet door te dringen tot de kern. De gesprekken vond ik in het begin zeer vermoeiend, maar toen ik dit eerlijk aangaf is de frequentie van de gesprekken aangepast zodat het voor mij voor vol te houden was. Ondanks dat het door corona met videobellen moest, had ik geen gevoel van afstand. Je bent me zeer dierbaar geworden.


Jori:

Ik heb de coaching van Suzan als zeer prettig ervaren.
De reden van de coaching was mijn taak als mantelzorger voor mijn gehandicapte broer en vooral de moeilijkheden waar ik tegen aan liep. Er wordt als mantelzorger nogal wat aan je gevraagd en ik vond het moeilijk om alle zaken te overzien, zeker omdat ik ook emotioneel betrokken ben.
Door de kennis en rust van Suzan in de gesprekken die wij hebben gehad heb ik veel geleerd over hoe ik problemen aan kan pakken en dat alles bespreekbaar is ook als dit soms pijnlijk is.
Buiten het stuk mantelzorg kwamen er nog veel meer onderwerpen aan bod zoals omgaan met stress en rouwverwerking.
Ik ben Suzan ontzettend dankbaar en voel mij dankzij haar coaching en al haar inzet een nieuwe, betere versie van mijzelf. Ik heb ingezien dat het altijd goed is om te streven naar wat voor jezelf het beste is zodat je dit ook kunt geven aan je naasten.